Från telegrafi till RAKEL – en resa i tiden med tekniska förtecken. v2.1
Klicka här (eller på bilden) för att läsa min biografi!
 
Ny version daterad 2022-01-31 + 2022-02-06.
Helt nytt innehåll från sidan 160 och framåt ("Fortsättning följer"). Men även lite tillägg och ändringar här och var i den tidigare texten.
 
Peter LindquistBilden är från min arbetsplats på Sjöfartsverkets Hk, plan 4. Förutom min ordinarie dator med två skärmar till vänster, så hade jag en komplett JRCC-arbetsstation, som användes för tester och felsökning (Coordcom och ResQMap). Det som inte syns i bilden till vänster om mig är ytterligare tre skärmar för Kustradionätet - jag hade en komplett arbetsstation med kanaltablå/pekskärm, karta och DSC. I bakgrunden skymtar mina nya 33"-skärmar som då ännu inte var inkopplade.
 
Första mars 1983. Det var dagen då jag steg över tröskeln till kustradiostationen Göteborg Radio, som radiotelegrafist. Det var dock inte första gången. Jag hade varit där och jobbat som sommarvikarie året innan. Men hur hamnade jag där? Jag brukar säga att livet är fullt av bananskal, och då och då råkar vi halka på ett. Vad jag försöker säga är att om vi tror att vi har full kontroll över vad som händer i våra liv, är det en illusion som vi själva skapat, av olika anledningar. Livet kan, utan förvarning, ta olika vändningar. Likaså finns det situationer, där man tror att ”allt är över” – vilket inte alltid blir så heller.
 
Fortsättning följer.
Livet tar förstås inte slut direkt efter jobbet. En av mina tankar med att gå i pension redan vid 60 år har ju varit att kunna ägna sig åt något annat i stället. Som t ex amatörradio, beredskapsfrågor och politik.
 
Efter att i hela mitt vuxna liv ha arbetat med radiokommunikation, kriskommunikation, räddningsledning, systemledning och krisberedskap – känner jag faktiskt att det inte är mindre än min förbannade plikt att dra slutsatser utifrån min erfarenhet.
 
Dessa slutsatser har förstås noll komma nix i värde, om jag inte delar med mig av dem.
 
Och det tänker jag fortsätta med – var så säker!
Tue, 23 Jul 2019 10:23:00 +0200
Värmerekord på Granudden i Färjestaden på Öland
Detta är en officiell väderbulletin från väderstationen på Granudden i Färjestaden på Öland! :-) www.granudden.info Som traditionsbärare värnar sajten om att upprätthålla rutinen att publicera klimatrekord.
 
Den högsta temperaturen hittills under 2019 har varit 30,4 den 26 juni 2019.
 
Under lördagen hade både YR och SMHI först 30 grader i sina prognoser. Under lördagen når vi sannolikt inte upp till 30 grader. Som högst har det under lördagen varit 27.4 kl 14:06, och senare 27,9  kl 16:30..
 
Men under söndagen spådde både SMHI och YR ett tag 34 grader på eftermiddagen! Detta har man nu reviderat, och nu gäller "bara" 28 grader.
 
Tidigare årshögsta:
För söndagen spås det just nu 29 grader.
Sat, 29 Jun 2019 11:25:00 +0200
Granudden Glass & Café
Jag tänkte bara skriva några rader om min käraste granne - Granuddens badplats!

 


Platsen är verkligen traditionsrik. Under min ensiffriga barndom var här en campingplats. Campingen lades ned men badplatsen har bestått. Vi köpte stugan, alldeles ovanför badplatsen, 1973 och har sedan dess kunnat njuta av närheten till Kalmarsund. Jag har mätt - från staketet så är det 85 meter till vattnet.Här finns gott om plats för att ligga och sola. Här är långgrunt, men brygga finns - liksom en nedgång vid sidan av för de minsta.

 

Granudden har också sedan några år tillbaka en "grusgrop", dvs en "Beach Sport Arena", där man kan utöva Fotboll, Handboll och Volleyboll - alla med sand som underlag!

 

Granudden Beach Sport Arena  
                  
2016-06-22 Granudden Beach Sport Arena Granudden Beach Sport Arena  
                  
2016-06-22 Granudden Beach Sport Arena_0003 Beachfotboll på Granudden  
                De senaste veckorna har man jobbat för högtryck för att färdigställa denna plan för Beachfotboll som idag invigdes av Kommunstyrelsens Ordförande i Mörbylånga Kommun.  
2016-06-11 Granudden_Beachfotboll_0003 Beachfotboll på Granuddens Badplats  
                Här spelas det fotboll till discodunk!  
2016-06-11 Beachfotboll_Granudden_0056

 

Under de täta björkarna längre upp finns plats för de som föredrar att vara i skuggan.
Här finns även en mycket stor parkeringsplats för de bilburna, samt en vändplats för de som lämnar och hämtar.

 

Det som slår mej, är att i år är platsen iögonfallande välskött! Numera är det Mörbylånga Kommun som klipper gräs, plockar skräp, städar toaletter mm.

 

Här finns sedan 2019 också en Kiosk! Här kan man köpa glass, kaffe och allehanda tilltugg.

Granuddens Glass och Café  
  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0001 Granuddens Glass och Café  
  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0002 Granuddens Glass och Café  
  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0003 Granuddens Glass och Café  
                  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0004 Granuddens Glass och Café  
                  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0005 Granuddens Glass och Café  
                  
2019-06-26 Granuddens Glass och Café_0006 Granuddens Café och Kiosk  
  
2019-06-26 Granuddens Café och Kiosk_0007

 

Själv har jag i min stuga en väderstation - den visar allt utom just badtemperaturen! I mina planer finns även en väderkamera. I min trädgård finns massor av blommor, som man även kan njuta av via högupplöst webbkamera.


 


Granudden är också platsen för min sommarstuga!

Wed, 26 Jun 2019 14:39:00 +0200
Midsommarblommor från Öland 2019
Det har blivit lite av en tradition att här publicera lite bilder på blommor inför varje Midsommar.
 
I år så är det dock inte alltid nytagna bilder. En del blommar inte just nu, men jag tyckte bilderna var så vackra att de fick vara med ändå!
 
Jag har nyligen på min hemsida www.granudden.info skapat ett index över bilder på blommor. Sidorna uppdateras automatiskt varje gång jag lägger till bilder till mitt fotoalbum. I indexet finns sidor för olika blommor, där alla bilder sorteras in i omvänd tidsordning.
 
I år visar prognoserna att det väntas soligt och fint väder över midsommar!
 
Här har jag även min privata väderstation, och på min webbplats visas alltid aktuellt väder i realtid.
 

Liljor Lilja Basunlilja Gladioler Hyacinter Trädgårdsiris Krokus Påsklilja Tulpaner Sommarsnöklocka Vårstjärna Ranunkler Kejsarkrona - Fritilaria Imperialis Allium Klockhyacint Porslinshyacint Anemoner Dahlia Stockros Riddarsporre Akleja Aster Pion Höstflox Sidenört Studentnejlika Gullnattljus Blodnäva Trädgårdsnäva Solhatt Hortensia Kaprifol Klematis Magnolia Daglilja Storklocka Ringkrage Primula Smörboll Ölandstok Underblomma Sömntuta Doroteablomma Flicköga

 
Wed, 19 Jun 2019 12:19:00 +0200
Fyrverkeriförbud och Nödraketer
Jag läser på bl a Aftonbladet och SvT, att från 2019 införs ett förbud mot försäljning av raketer "på pinne" till andra än de som har särskilt tillstånd. Bakgrunden är de många olyckor som inträffar varje Nyårsafton. Jag läser även i GT om att maskerade ungdomar skjutit raketer mot Polis.

 

Som privatperson känns detta förstås lite trist. Men som yrkesman så är detta nog enda vägen mot minskade olyckor, bränder mm.

 

Frågan är hur detta påverkar illegal användning av raketer dock. Som beskrivs i artikeln, förekommer redan dag illegal import och försäljning av raketer.

 

Att istället skjuta av nödraketer, är ju redan förbjudet - men det sker ju ändå, dessvärre. Frågan är om förbud mot försäljning av "riktiga" nyårsraketer istället leder till en ökad användning av nöd...raketer?

 

För många år sedan kläckte jag en idé som fick viss spridning i media. Nödraketer har ett bäst-före-datum. Ingen blir ju gladare än jag, ifall raketen inte behövde användas under sin garanterade livslängd. Det som dessvärre många gånger sker, efter att datumet gått ut, är att en del tänker "jag kan ju lika gärna skjuta av raketen, den är ju redan betald, och jag måste ju köpa en ny i alla fall".

 

Problemet är att många inte vet vad man skall göra med en uttjänt raket. Den klassas ju som farligt avfall och måst tas omhand i särskild ordning. Om man istället införde ett slags pantsystem, skulle allmänheten få ett ekonomiskt incitament att återlämna raketen, samtidigt som man köper en ny

 

En annan sak jag funderat över genom åren, är om inte nödraketens roll som första och enda nödsignal har spelat ut sin roll. De allra flesta har ju idag andra medel att larma med. Nödraketen har däremot en alldeles utmärkt funktion, när det gäller att lokalisera en nödställd, som redan larma på annat sätt - t ex via mobiltelefon eller VHF. Fler än jag tänker säkert så, men detta rättfärdigar inte missbruk av denna nödsignal.

 

Så länge en nödraket är en nödsignal - och så kommer det att vara till IMO ändrar på den saken internationellt - så är all annan användning att betrakta som ett lagbrott; Missbruk av alarmanordning eller Falsklarm. På JRCC kan man aldrig utan vidare bortse från ett larm om "röda raketer", eftersom just detta larm skulle kunna vara ett faktiskt nödläge. Så en nödraket är en nödsignal tills dess att motsatsen kan bevisas. Det är det dilemma som JRCC ställs inför varje Nyårsafton.

 

Tänk också på att någon i teorin skulle kunna använda raketen som ett sätt att larma vid en nödsituation på land. Så bara för att man kan fastställa att raketen skjutits upp från landbacken, så är det inte säkert att larmet direkt kan avfärdas som missbruk och okynne.

 

Sjöräddningstjänsten har ju faktiskt annat att lägga tid och resurser på - än att ta emot, bedöma och många gånger även agera på falska nödraketer.

 

Mina tidigare inlägg i frågan:

Thu, 27 Dec 2018 14:11:00 +0100
Klimatrekord på Granudden i Färjestaden på Öland
Data från väderstationen på Granudden i Färjestaden på Öland.
 
Idag har satts flera rekord.
 
Klockan 08:20 i morse slogs ännu ett klimatrekord. Min toppnotering på Daggpunkt lyder nu: 23,9 grader! Det är den i särklass högsta notering sedan mina mätningar började 2006. UPDATE: Kl 14:32 är Daggpunkt 24,5; jag har aldrig varit med om något liknande! Det finns risk att den ökar ännu mera senare idag.
 
18 juli uppnåddes årshögsta i fråga om temperatur, 30,2 grader vilket noterades kl 15:22. Idag 1/8 har vi ett nytt årshögsta, men i skrivande stund vet jag inte exakt hur mycket temperaturen kommer att öka.
- 30,2 grader uppnåddes kl 10:57.
- 30,3 vilket är nytt årshögsta noterades kl 11:24. 
- 30,8 har vi när detta publicerades, och det uppnåddes kl 11:48.
- 31,5 kl 13:03. Här rök den näst högsta noteringen 31,4 från 11 juli 2010.
- 31,8 kl 14:00 - detta ser ut att bli dagens toppnotering! Uppdaterad prognos för resten av veckan: 30-28-27-24
 
Men dagen är inte slut! "Texten uppdateras" som det brukar heta!
 
Tidigare årshögsta:
Idag eller i morgon kanske vi slår toppnoteringen från 2006, 32,6 grader. Just nu känns det som att vi är på god väg.
 
Dygnets hittills lägsta temperatur noterades i morse kl 04:09 med 20,5 grader. En tropisk natt alltså! Enligt prognosen (se nedan) får vi vänta tills på söndag innan temperaturen går under 20 grader igen. Vi ligger nära Kalmarsund (<100m) och det har inverkan; på våren att havet kyler ner och på sensommar/höst att havet värmer luften. I vattnet är det minst 25 grader.
 
Prognosen för kommande dagar i fråga om högsta temperatur säger (i skrivande stund, dvs när inlägget först publicerades, skall vi kanske tillägga):
- Onsdag 31
- Torsdag 32
- Fredag 29
- Lördag 27
- Söndag 23
 
På lördag infaller den årliga Iris-festivalen här på Granudden!
 
Regn däremot är en sorglig historia!
 
 
Den blåa linjen i grafen ovan talar sitt tydliga språk.
 
- Maj 4,0 mm
- Juni 6,8 mm
- Juli 6,8 mm
 
 
Den här bilden kan kräva viss förklaring.
 
Daggpunkten är den temperatur då, med bibehållen luftfuktighet, kondens  börjar fällas ut. Dvs om temperaturen skulle gå under 23,9 just nu, så skulle det börja regna (i teorin). Så här höga värden på daggpunkt är ovanligt. Men det beror på den höga luftfuktigheten - i skrivande stund 61%. När rekordet 23,9 sattes så var luftfuktigheten betydligt högre, >90%.
 • THSW står för Temperatur-Humidity-Sun-Wind.
Heat index är värmeindex. Humidex är en variant av detta där luftfuktigheten spelar stor roll.
 
Apparent (upplevd) temperatur; Här finns ett "skuggvärde" och till höger ett "solvärde" - Apparent Solar.
 
När det är kallt och blåser samtidigt, spelar köldfaktorn (Windchill) en stor roll. Så inte idag.
 
Bilden visar just nu högsta värden under dagen. Det finns olika kolumner; aktuell, högsta senaste timme, högsta/lägsta under dagen, högsta/lägsta under månaden, högsta/lägsta under året och högsta/lägsta "all-time".
Wed, 01 Aug 2018 11:50:00 +0200
Värmerekord på Öland
Idag 18 juli 2018 kl 15:13 spräckte vi "30-gradersvallen" för första gången sedan 2010 - och temperaturen stiger fortfarande.
 
3 juni 2018 noterades årets dittills högsta temperatur 29,8 C. Maxnoteringen för idag ser ut att bli 30,2 grader vilket noterades kl 15:22.
 
Som synes nedan så har temperaturen bara överstigit 30 grader två gånger sedan jag skaffade väderstation.
 
Här på Granudden i Färjestaden brukar vi dock inte få de allra högsta temperaturnoteringarna, främst pga närheten till Kalmarsund. Men när det är solsken och nästan vindstilla så kan det bli riktigt varmt.
 
Regn däremot saknar vi; faktum är att det sedan 1 maj bara regnat totalt 11,0 mm:
- Maj 4,0 mm
- Juni 6,8 mm
- Juli (hittills) 0,2 mm
 
Granudden.info Väderstation
 
Kolla gärna in vädret i realtid: http://www.granudden.info/wx/ .
Granudden.info Väderstation
Wed, 18 Jul 2018 15:16:00 +0200
Midsommarblommor från Öland 2018
Det här har blivit något av en tradition för mej här på Öland vid Midsommar. Jag har ett fotoalbum på min webbsajt granudden.info och där samlar jag bilder på blommor i min trädgård på Granudden i Färjestaden på Öland.
 
Tidigare års Midsommarblommor: 20172013 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008
 
Studentnejlika  
                  
2018-06-14 Studentnejlika_0007 Riddarsporre  
                  
2018-06-14 Riddarsporre_0020 Trädgårdsnäva  
                  
2018-06-14 Trädgårdsnäva_0023 Pastellakleja  
                  
2018-06-14 Pastellakleja_0032 Pastellakleja  
                  
2018-06-14 Pastellakleja_0046 Gullnattljus  
                  
2018-06-14 Gullnattljus_0052 Gullnattljus  
                  
2018-06-14 Gullnattljus_0053 Studentnejlika  
                  
2018-06-19 Studentnejlika_0009 Kinesisk Riddarsporre  
                  
2018-06-19 Kinesisk Riddarsporre_0023 Prästkrage  
                  
2018-06-19 Prästkrage_0024 Studentnejlika  
                  
2018-06-19 Studentnejlika_0034 Riddarsporre  
                  
2018-06-19 Riddarsporre_0041 Kinesisk Riddarsporre  
                  
2018-06-10 Kinesisk Riddarsporre_0005 Storklocka  
                  
2018-06-10 Storklocka_0009 Blodnäva  
                  
2018-06-10 Blodnäva_0015 Blodnäva  
                  
2018-06-10 Blodnäva_0018 Sömntuta  
                  
2018-06-09 Sömntuta_0001 Sömntuta  
                  
2018-06-09 Sömntuta_0003 Storklocka  
                  
2018-06-08 Storklocka_0002 Storklocka  
                  
2018-06-08 Storklocka_0005 Prästkrage  
                  
2018-06-08 Prästkrage_0012 Kaprifol  
                  
2018-06-08 Kaprifol_0016 Kaprifol  
                  
2018-06-08 Kaprifol_0023 Kaprifol  
                  
2018-06-08 Kaprifol_0024
 
 
I övrigt ser jag fram emot att få fira midsommar i min stuga även detta år, även om väderprognosen inte ser så lyckad ut. Våren och försommaren har här varit varm och torr. Min väderstation har loggat 4.0 mm i maj och hittills i juni 1,4 mm regn. Det får gärna komma lite (eller helst ganska mycket) regn, men varför just på Midsommar? Nåväl, det lär säkert inte bli några större mängder. Idag kom några stänk som inte ens registrerades på min regnmätare.
Thu, 21 Jun 2018 13:40:00 +0200
Värmerekord
Idag 3 juni 2018 har vi redan kl 12:55 noterat temperaturen 28,2. Detta slår då t ex toppnoteringarna från 2017 (26,4), 2013 (26,3), 2011 (26,2).
Kl 12:59 noteras 28,4 varvid årshögsta 28,3 för åren 2012 och 2008 rök all världens väg. 2009 hade också 28,4 som årshögsta. 28,5 noterades 13:02 och då rök även noteringen från 2009.
 
Här på Granudden i Färjestaden brukar vi dock inte få de allra högsta temperaturnoteringarna, främst pga närheten till Kalmarsund. Men när det är solsken och nästan vindstilla så kan det bli riktigt varmt. Prognosen från YR säger att det kan bli upp till 29 grader idag! Vindarna har fram till ca kl 13 varit obetydliga, men därefter har de ökat något och vridit mot syd. Detta satte (tillfälligt?) stopp för temperaturökningen, högsta noteringen efter detta är 29,2 kl 13:13.
 
Kolla gärna in vädret i realtid: http://www.granudden.info/wx/ .
 
 
Sun, 03 Jun 2018 12:30:00 +0200
Min trädgård
Tjohoo, nu är våren/sommaren kommen och därmed också trädgårdsarbetet!

Detta år blir det 4 härliga månader i en följd på Öland. Mycket som borde blivit gjort för länge sedan kan nu med lätthet hinnas med. Blombeståndet har med åren tunnats ut och det behöver kompletteras överallt. Mycket är redan åtgärdat men jag väntar också på ett par leveranser. Ny jord visade sig bli nödvändigt på de flesta ställen också.

Varje år så infinner sig dessa uppgifter som brukar bestå av:
 1. Rensa ogräs!
 2. Klippa gräset.
 3. Behandla gräsmattan mot mossa.
 4. Komplettera i rabatterna.
 5. Komplettera med jord i rabatterna.
 6. Fotografera! Dagens bilder finner du här. Även på Facebook!

 Granudden 
Detta är årets första bild. Det har dröjt lite med fotograferandet, men jag ville inte visa några bilder förrän allt är färdigt. 
2018-05-06 Granudden Granudden 
Som synes inte så mycket blommor ännu. Den senaste veckan har ägnats åt diverse arbeten, som t ex plantering och mer är på väg.                 
2018-05-06 Granudden_0002 Granudden 
Gräsmattan har fått sin årliga behandlling av Granudden 
                 
2018-05-06 Granudden_0004 Granudden 
                 
2018-05-06 Granudden_0049 Granudden 
                 
2018-05-06 Granudden_0053 Granudden 
                 
2018-05-06 Granudden_0055

Allt är sent i år. Björken har precis fått löv, Magnolian började blomma idag och Påskliljor och Kejsarkrona blommar fortfarande.

IMG_0005 
Här kommer det så småningom att vankas Stockrosor och i bästa fall någon Pion.                 
2018-05-06 IMG_0005 IMG_0006 
                 
2018-05-06 IMG_0006 IMG_0013 
Här kommer det så smångingom att bli Liljor i mängder.                 
2018-05-06 IMG_0013 IMG_0027 
Som kanske framgår av bilden, har jag här planterat en hel del. Här kommer att bli Studentnejlika, Riddarsporre, Akleja och Stormhatt.                 
2018-05-06 IMG_0027

Längs staketet så har jag hunnit med en hel del. Förutom ny jord så har jag satt nya Liljor och flera är på väg med posten. Den vänstra rabatten inifrån sett kommer som vanligt att ha massor med Stockrosor, medan den högra har Liljor. Längt till höger finns en plantering där jag i år kompletterat en hel del. Längst ut mot staketet finns Studentnejlika (Brinnande Kärlek). Sedan varvas Stormhatt och Praktriddarsporre i mitten och närmast insidan finns Akleja och Kinesisk Riddarsporre.

IMG_0026 
Här kommer det bl a att bil Dagliljor. 
2018-05-06 IMG_0026 IMG_0066 
                 
2018-05-06 IMG_0066

I det som jag brukar kalla för "Vinkeln", så satte jag förra året en hel del Dagliljor och i år har jag satt ännu flera. Här växer även Akleja vilt. Till höger har jag kompletterat mina Höstflox samt satt en hel rad med varvat Praktlysing (gul) och Steppsalvia (blå).

IMG_0048 
Här kommer det att bli Akleja och nyplanterade Riddarsporrar.                 
2018-05-06 IMG_0048 Bakgården 
Här på Bakgården så får det växa

Här har jag kompletterat med flera plantor Trädgårdsriddarsporre. Så även på bakgården.

Björken 
Björken trimmade vi hårt för något år sedan och den blir jättefin. Rabatten under har 5-6 påsar med ny jord. 
2018-05-06 Björken_0050 Björken 
Här kommer att planteras ännu mera Trädgårdsiris. Runt hela rabatten så kommer det snart upp en ring av Blodnäva.                 
2018-05-06 Björken_0054 Björken 
                 
2018-05-06 Björken_0057

Runt Björken fick jag fylla på med 5-6 påsar jord. Här kommer det att bli en ring av Blodnäva men bakom så blir det Trädgårdsiris och lite annat smått och gott.

Jag kommer att komplettera rabatterna ovan med massor av Iris och Gladioler också. Det är de som är på väg med posten!
Sun, 06 May 2018 15:55:00 +0200
Airspy HF+ har släppts
Sidan rtl-sdr.com skriver 10 november att Airspy HF+ har just blivit släppt. Den säljs via sajten itead.cc i Kina.
 
Det är en SDR-mottagare som är en vidareutveckling av Airspy som funnits tidigare. Ett problem med främst billiga SDR-mottagare är brist på dynamik, dvs de har dåliga storsignalegenskaper. Skall man ha en mottagare som både klarar av att ta emot extremt svaga signaler, samtidigt som den tål extremt starka signaler - då ställer det stora krav på designen. Sådana mottagare finns, men de brukar kosta därefter!
 
Sidan har tidigare testat en prototypenhet.
 
Den dåliga dynamiken är oftast kopplad till antalet bitar som A/D-omvandlaren har. I en SDR omvandlas den analoga HF-signalen till ettor och nollor. Om man inte har tillräckligt många bitar, räcker spannet inte till för att täcka in både starka och svaga signaler. Airspy HF+ har hela 18 bitar, medan en billig RTL-SDR bara har 8. En vanlig AirSpy R2 har 12 bitars ADC.
 
Det här går oftast att lösa genom att skruva upp och ner på HF-förstärkningen, men det brukar vara svårt att hitta ett fast läge där mottagningen fungerar bra, oavsett tid på dygnet - något som är viktigt om man har en remote-mottagare som skall stå och "bara fungera" dag efter dag, utan tillsyn.
 
En "vanlig" Airspy klarar inte HF, utan behöver en SpyVerter. Dessa två tillsammans säljs för $218. En Airspy HF+ finns nu för sk pre-order för $199.
 
En annan stor skillnad mot AirSpy R2 är att AirSpy HF+ har en bandbredd på 660 kHz medan en vanliga AirSpy täcker 10 MHz. Det är alltså det området, inom vilket man kan ha x antal "VFOer" och lyssna på olika stationer samtidigt. I min stuga på Öland har jag en AirSpy som just nu täcker området 1600-9600 kHz.
 
Programvaran SDR# har blivit riktigt bra och är förstås specialanpassad för dessa mottagare (av samma tillverkare). Den har nu också en SpyServer, där man kan ha en mottagare stående remote och sedan ansluta till den via Internet. Observera att här är det alltså inte ljudet (demodulerad LF) som överförs, utan ren IQ-data - den samplade strömmen från mottagaren. Det gör att man behöver SDR# i andra änden för att demodulera signalen. Vanligen överför man inte hela spektrumet från mottagaren, utan bara den lilla del som SDR# behöver för att lyssna på en frekvens. Okomprimerad IQ-data tar större bandbredd än strömmande ljud, förstås. Men det är ändå hanterbart. Flera användare kan lyssna på samma mottagare, så länge de håller sig inom bandbredden. Men den kan också styras, vilket då kräver att endast en använde är inloggad. Det finns idag en hel del publika SpyServer-mottagare i världen.
 
Jag använder också SpyServer i stugan, men inte publikt - utan bara för att kunna lyssna lokalt på flera frekvenser. SDR# har visserligen en plugin som möjliggör flera VFOer, men SpyServer tillsammans med x antal instanser av SDR# blir faktiskt mera effektivt, när det gäller CPU-utnyttjande i datorn. I skrivande stund har jag 4st RTL-SDR samt en AirSpy R2 gående, där jag strömmar audio från 17 instanser av SDR#. Till nästa sommar tänker jag förstås köpa mej en AirSpy HF+ och stoppa in där också!
 
För mottagning på VHF och UHF använder jag en helt vanlig Discone med mast-preamp. På HF använder jag en magnetisk loop-antenn, Wellbrook ALA1530LNP.
 
Tillverkaren av AirSpy publicerar följande specifikationer:
 • HF coverage between 9 kHz .. 31 MHz
 • VHF coverage between 60 .. 260 MHz
 • -140.0 dBm (0.02 µV / 50 ohms at 15MHz) MDS Typ. at 500Hz bandwidth in HF
 • -141.5 dBm MDS Typ. at 500 Hz bandwidth in FM Broadcast Band (60 – 108 MHz)
 • -142.5 dBm MDS Typ. at 500 Hz bandwidth in VHF Aviation Band (118 – 136 MHz)
 • -140.5 dBm MDS Typ. at 500 Hz bandwidth in VHF Commercial Band (136 – 174 MHz)
 • -140.0 dBm MDS Typ. at 500 Hz bandwidth in the upper VHF Band (> 174 MHz)
 • +15 dBm IIP3 on HF at maximum gain
 • +13 dBm IIP3 on VHF at maximum gain
 • 110 dB blocking dynamic range (BDR) in HF
 • 95 dB blocking dynamic range (BDR) in VHF
 • 150+ dB combined selectivity (hardware + software)
 • 120 dB Image Rejection (software)
 • Up to 660 kHz alias and image free output for 768 ksps IQ
 • 18 bit Embedded Digital Down Converter (DDC)
 • 22 bit! Resolution at 3 kHz channel using State of the Art DDC (SDR# and SDR-Console)
 • +10 dBm Maximum RF input
 • 0.5 ppm high precision, low phase noise clock
 • 1 PPB! frequency adjustment capability
 • Very low phase noise PLL (-110 dBc/Hz @ 1kHz separation @ 100 MHz)
 • Best Noise reduction of the market using state of the art algorithms
 • 2 x High Dynamic Range Sigma Delta ADCs @ up to 36 MSPS
 • No Silicon RF switch to introduce IMD in the HF path
 • Routable RF inputs with simple modification
 • Wide Band RF filter bank
 • Tracking RF filters
 • Sharp IF filters with 0.1 dB ripple
 • Smart AGC with real time optimization of the gain distribution
 • All RF inputs are matched to 50 ohms
 • 4 x Programmable GPIO’s
 • No drivers required! 100% Plug-and-play on Windows Vista, Seven, 8, 8.1 and 10
 • Industrial Operating Temperature: -45°C to 85°C
 
Sun, 12 Nov 2017 10:16:00 +0100
QTC besökte JRCC
31/10 2017 fick JRCC besök av QTC.
 
Det gjordes ett stort reportage som kommer i QTC nr 12/2017.
För er som inte är prenumerant, finns tidningen att läsa på SSAs hemsida:
 
Det gjordes även en videointervju som snart kommer på SSA Play.
 
JRCC är Sjöfartsverkets Sjö- och Flygräddningscentral, belägen vid Göteborgs Garnison, Käringberget Göteborg. 1995 flyttade dåvarande MRCC och ARCC till denna ledningscentral som även består av Kustbevakningens ledningscentral och Marinens SjöCentral. 4 myndigheter på samma golv, där så småningom Sjöfartsverket tog över flygräddningen efter ett riksdagsbeslut.
 
Detta var min arbetsplats från 1995 till 2014. Innan dess hade jag jobbat på MRCC, tillika Kustradiostationen Göteborg Radio/SAG, mellan 1982 och 1994. "31 år i yrket" hade jag som grund, innan jag slutligen flyttade till Norrköping och blev en del av SAR-avdelningens stab, Systemledning.
 
Jag kallas numera "Funktionsansvarig, Systemteknik" och det kan även passa bra med tanke på att jag jobbar 50% på en enhet med samma namn. Systemteknik förvaltar bl a Kustradiosystemet och det är min huvuduppgift där. Kustradiosystemet består av en mängd "radiokullar" runt Sveriges kust samt 13 operatörscentraler (JRCC, VTS, LPC, KBV, SDJ mm).
 
Jag förvaltar även RAKEL i Sjöfartsverket. RAKEL låter oss (JRCC och våra räddningshelikoptrar) samverka med t ex Polis, Räddningstjänst och Sjukvård. I mars 2018 kommer RAKEL att byggas in i Sjöfartsverkets Kustradiosystem.
 
JRCCs "gamla" telefonsystem som varit i drift sedan 1995 har jag pysslat om från start till mål. Det ersätts nu av ett nytt, inbyggt i Coordcom. Detta sker 4/12 2017.
 
 
 
Tue, 07 Nov 2017 08:04:27 +0100
Midsommarblommor från Öland 2017
Tidigare års Midsommarblommor: 2013 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008
Album :: Facebook :: Granudden :: 2017 del 1 | del 2
Album :: 2017 :: 2017-05-27 | 2017-06-06 | 2017-06-22
 
Trädgårdsriddarsporre  
                  
2017-06-22 Trädgårdsriddarsporre 3 Trädgårdsriddarsporre  
                  
2017-06-22 Trädgårdsriddarsporre 4 Trädgårdsriddarsporre  
                  
2017-06-22 Trädgårdsriddarsporre 5 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 2 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 3 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 4 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 5 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 6 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 7 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 8 Storklocka  
                  
2017-06-22 Storklocka 9 Sömntuta  
                  
2017-06-22 Sömntuta Kinesisk Riddarsporre  
                  
2017-06-22 Kinesisk Riddarsporre 2 Sömntuta  
                  
2017-06-22 Sömntuta 2 Trädgårdsnäva  
                  
2017-06-22 Trädgårdsnäva Trädgårdsnäva  
                  
2017-06-22 Trädgrdsnäva 2 Kaprifol  
                  
2017-06-22 Kaprifol Kaprifol  
                  
2017-06-22 Kaprifol 2 Kaprifol  
                  
2017-06-22 Kaprifol 3 Kaprifol  
                  
2017-06-22 Kaprifol 4 Studentnejlika  
                  
2017-06-22 Studentnejlika 2 Studentnejlika  
                  
2017-06-22 Studentnejlika 3 Studentnejlika  
                  
2017-06-22 Studentnejlika 4 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 3 Backnejlika  
                  
2017-06-22 Backnejlika Backnejlika  
                  
2017-06-22 Backnejlika 2 Backnejlika  
                  
2017-06-22 Backnejlika 4 Backnejlika  
                  
2017-06-22 Backnejlika 5 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 4 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 5 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 6 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 7 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 8 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 9 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 10 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 11 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 12Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 13 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 14 Blodnäva  
                  
2017-06-22 Blodnäva 16 Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja 2 Trädgårdsnäva  
                  
2017-06-22 Trädgårdsnäva 2 Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja 4 Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja 5 Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja 6 Pastellakleja  
                  
2017-06-22 Pastellakleja 7 Akleja  
                  
2017-06-22 Akleja
#blommor #trädgård #granudden #färjestaden #öland
Thu, 22 Jun 2017 14:06:00 +0200
Regnrekord på Granudden i Färjestaden
Idag har det regnat hela 45,0 mm på bara 49 minuter, vilket förstås är rekord - sedan jag började mäta väder här vid min sommarstuga våren 2006. Det tidigare var från 2009, närmare bestämt den 8 juli då det föll 44.4 mm på en timme.
 
Intensiva regnskurar över Kalmar - Barometern.
Egentligen behöver vi regn, men längtar efter sol - Ölandsbladet.
 
#Väder  #Väderstation  #Regn  #Skyfall
 
Thu, 28 Jul 2016 10:08:31 +0200
Värmerekord på Öland
Idag är det riktigt varmt. Drygt 25 grader vilket också prognosen förutspådde. Det låter inte mycket för en fastlänning kanske, men här på Öland blir det ofta en aning svalare pga närheten till vattnet. I vart fall på försommaren. På hösten kan det vara precis tvärtom.
 
Tidigare årliga värmerekord på Granudden i Färjestaden på Öland:
Idag 23 juni 2016 har årets hittills högsta temperatur noterats: 25,4 kl 14:18. Dock är trenden stigande varför det mycket väl skulle kunna bli ännu varmare. Som jag sa till grannen nyss, det handlar bara om hur mycket det blåser. Står luften stilla, vilket den i princip gjort en stund nu, så kan här bli hur varmt som helst. Fast just i skrivande stund kom en liten vindpust och sänkte temperaturen med ett par punkter.
 
PS:: senare, kl 16:03 noterades 26,0 grader!
 
Som framgår av ovan så inträffar sällan årets värmerekord just i juni månad. Detta beror till största delen på närheten till Kalmarsund och vattnet där behöver värmas upp innan det kan bli riktigt varmt på Granudden. Undantaget är faktiskt 2007.
 
Nu kommer vi idag sannolikt inte upp i temperaturer som kan jämföras med tidigare års högsta. Om prognosen håller vad den lovar, kan det i morgon bli 26 grader och på lördag 28 grader.
 
PS:: Aftonbladet skriver nu att "Smålandskusten kan få 33-34 grader. Det kan t ex gälla Oskarshamn där prognosen verkar säga så under fredagen men under lördagen blir där regn istället.
 
Igår noterades också årets högsta UV-index, 7,4 . Det var ju dessutom sommarsolstånd så det är väl ganska naturligt.
 
Thu, 23 Jun 2016 14:38:00 +0200
Öland får kanonväder över Midsommar!
Prognosen är "lurig" enligt Aftonbladet. Det kommer att ske en frontpassage, men hur mycket regn & rusk den för med sig är vädermodellerna och meteorologerna oense om. Jag använder mej sedan många år tillbaka av vackertvader.se . Den kombinerar prognoser från Yr, SMHI och FMI. Just nu toppar temperaturen idag torsdag med 24°, Midsommarafton med 26° samt Midsommardagen med hela 28°. Detta enligt YR som jag brukar lita mest på och som erbjuder timme-för-timme-prognoser.
 
Prognosen är för platsen Talludden. Jag håller till på Granudden, ca 100-200 meter söder därom.
 
Sedan 2006 har jag haft en egen väderstation här på Granudden. Den som vill ha uppdaterade väderbulletiner från #Granudden i #Färjestaden på #Öland kan även följa mitt Twitter-flöde @sm6gxq.
 
Värme är inte enbart av godo. Jag har i år fått min skuggande björk nedsågad och det gör att det är svårt att hitta naturlig skugga på tomten. Dessutom är allting väldigt tort på Öland i år efter flera veckor av torka. Kommer det regn på söndag morgon så är jag den förste att hurra. Jag har massor av blommor i min trädgård som är väldigt törstiga!
 
PS:: Aftonbladet skriver nu att "Smålandskusten kan få 33-34 grader. Det kan t ex gälla Oskarshamn där prognosen verkar säga så under fredagen men under lördagen blir där regn istället.
 
PPS:: Nu har jag kollat den senaste prognosen. Jag hade befarat att ovanstående var ett luftslott, men icke. Snarare har temperaturerna justerats uppåt!
Jag förstår bara inte hur jag skall orka inta sedvanlig midsommarföda och d.o. dricka i denna värme :-)
 
Thu, 23 Jun 2016 10:06:00 +0200
Canon IXUS 170
Några ordspråk som jag kommer att tänka på...
 
- Man får leva med sina misstag.
- Inget varar för evigt.
 
Sålunda har jag lyckats sabba LCD-skärmen på min gamla IXUS 40, 10 år gammal i år. Lyckades mjöla ner den vid alltför närgången fotografering av mina Liljor. Skulle alltså tvätta av den och föreställde mej att den tålde vatten, men icke! Nu håller den på att torka sakta men säkert. Men bilden på LCD-skärmen blir dimmig om man inte tittar exakt rätt in i den. Och i det läget insåg jag att det kan bli svårt att ta bra bilder.
 
Så jag bestämde mej för att köpa en ny kamera. Sagt och gjort - jag satte mej i bilen och åkte in till Elgiganten i Kalmar.
 
Senaste IXUS-modellen är nu 170. Den har 20 Megapixels - min IXUS 40 hade 4. Priset är ungefär hälften i kronor räknat däremot.
 
Den har också en mängd smarta funktioner och betydligt bättre zoom. Just zoom är något som jag aldrig kunnat använda, bilderna blir väldigt suddiga eftersom det är svårt att hålla kameran tillräckligt stilla. Men denna nya kamera har optisk stabilisering och bilder tagna med zoom blir riktigt bra faktiskt!
 
Den har också vidvinkel vilket jag märkt, får gå närmare eller helt enkelt zooma in en bit för att få samma brännvid som IXUS 40.
 
Den känner också igen bakgrunder, som blå himmel, mulet eller motljus. Har den inga nackdelar då? Jodå, bildfilerna blir avsevärt större. Behöver man då 20 megapixlar? Trodde inte det men när man tittar på detaljrikedomen i bilden och jämför de två kamerorna så ser man skillnaden!
 
En sak som däremot inte är riktigt bra, är att den bara har en jpeg-kvalitet - "fin". IXUS 40 hade även "superfin". Det gör att jag får en aning sk "jpeg-articacts", som gör att en annars "slät" blå himmel ter sig lite "brusig". Men i läge "superfin" så hade ju bildfilerna blivit ännu större...
 
Här är albumet från 2015-07-28, det första som togs med den nya kameran.
Och här är albumet 2015-07-26, det sista som togs med den gamla kameran.
Fri, 31 Jul 2015 11:06:15 +0200
Liljor
Liljor 2015-07-15 IMG_0027 Liljor 2015-07-15 IMG_0028 Liljor 2015-07-15 IMG_0029 Liljor 2015-07-15 IMG_0030 Liljor 2015-07-15 IMG_0031 Liljor 2015-07-15 IMG_0032 Liljor 2015-07-15 IMG_0033 Liljor 2015-07-15 IMG_0034 Liljor 2015-07-15 IMG_0035 Liljor 2015-07-15 IMG_0036 Liljor 2015-07-15 IMG_0040 Liljor 2015-07-15 IMG_0041 Liljor 2015-07-15 IMG_0042 Liljor 2015-07-15 IMG_0043 Liljor 2015-07-13 IMG_0004 Liljor 2015-07-13 IMG_0005 Liljor 2015-07-13 IMG_0006 Liljor 2015-07-13 IMG_0007 Liljor 2015-07-13 IMG_0009 Liljor 2015-07-13 IMG_0010 Liljor 2015-07-13 IMG_0011 Liljor 2015-07-13 IMG_0013 Liljor 2015-07-13 IMG_0015 Liljor 2015-07-13 IMG_0016 Liljor 2015-07-13 IMG_0017 Liljor 2015-07-13 IMG_0018 Liljor 2015-07-13 IMG_0019 Liljor 2015-07-13 IMG_0020 Liljor 2015-07-13 IMG_0022 Liljor 2015-07-13 IMG_0023 Liljor 2015-07-13 IMG_0024 Liljor 2015-07-13 IMG_0025 Liljor 2015-07-13 IMG_0026 Liljor 2015-07-13 IMG_0048 Liljor 2015-07-13 IMG_0049 Liljor 2015-07-13 IMG_0050 Liljor 2015-07-13 IMG_0051 Liljor 2015-07-13 IMG_0052 Liljor 2015-07-13 IMG_0053 Liljor 2015-07-13 IMG_0055 Liljor 2015-07-13 IMG_0056 Liljor 2015-07-13 IMG_0066 Liljor 2015-07-07 IMG_0004 Liljor 2015-07-07 IMG_0005 Liljor 2015-07-07 IMG_0008 Liljor 2015-07-07 IMG_0009 Liljor 2015-07-07 IMG_0021 Liljor 2015-07-07 IMG_0022 Liljor 2015-07-07 IMG_0023 Liljor 2015-07-07 IMG_0024 Liljor 2015-07-07 IMG_0035 Liljor 2015-07-07 IMG_0037 Liljor 2015-07-07 IMG_0038 Liljor 2015-07-07 IMG_0039 Liljor 2015-07-07 IMG_0040 Liljor 2015-07-07 IMG_0041 Liljor 2015-07-07 IMG_0043 Liljor 2015-07-07 IMG_0044 Liljor 2015-07-07 IMG_0045 Tigerlilja 2014-08-03 Granudden_0017 Tigerlilja 2014-08-03 Granudden_0018 Tigerlilja 2014-08-03 Granudden_0020 Liljor 2014-07-26 IMG_0016 Liljor 2014-07-26 IMG_0017 Liljor 2014-07-26 IMG_0018 Liljor 2014-07-26 IMG_0019 Liljor 2014-07-26 IMG_0020 Lilja 2014-07-26 IMG_0021 Liljor 2014-07-24 IMG_0013 Tigerlilja 2014-07-24 IMG_0014 Tigerlilja 2014-07-24 IMG_0015 Tigerlilja 2014-07-24 IMG_0016 Lilja 2014-07-24 IMG_0019 Trumpetlilja 2014-07-24 IMG_0020 Trumpetlilja 2014-07-24 IMG_0021 Trumpetlilja 2014-07-24 IMG_0023 Tigerlilja 2014-07-22 IMG_0019 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0020 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0021 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0022 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0023 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0024 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0026 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0027 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0028 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0029 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0030 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0031 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0032 Trumpetliljor 2014-07-22 IMG_0033 Tigerliljor 2014-07-22 IMG_0034 Liljor 2014-07-21 IMG_0001 Tigerlilja 2014-07-21 IMG_0002 Tigerlilja 2014-07-21 IMG_0004 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0005 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0006 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0007 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0008 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0009 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0010 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0010 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0012 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0014 Trumpetlilja 2014-07-21 IMG_0015 IMG_0016 2014-07-21 IMG_0016 Trumpetlilja 'African Queen' 2014-07-19 IMG_0001 Trumpetlilja 'African Queen' 2014-07-19 IMG_0002 Trumpetlilja 'Luxor'' 2014-07-19 IMG_0003 Trumpetlilja 'Luxor' 2014-07-19 IMG_0004 Trumpetlilja 'African Queen' 2014-07-19 IMG_0005 Trumpetlilja 'African Queen' 2014-07-19 IMG_0006 Trumpetlilja 'Luxor' 2014-07-19 IMG_0007 Trumpetlilja 'Luxor' 2014-07-19 IMG_0008 Trumpetlilja 'Luxor' 2014-07-19 IMG_0009 Liljor 2014-07-17 IMG_0017 Liljor 2014-07-17 IMG_0019 Liljor 2014-07-17 IMG_0020 Liljor 2014-07-17 IMG_0022 Liljor 2014-07-17 IMG_0029 Liljor 2014-07-17 IMG_0030 Liljor 2014-07-17 IMG_0031 Liljor 2014-07-17 IMG_0047 Liljor 2014-07-17 IMG_0049 Liljor 2014-07-17 IMG_0050 Liljor 2014-07-17 IMG_0052 Lilja 2014-07-17 IMG_0053 LiljorLilja 2014-07-17 IMG_0054 Lilja 2014-07-17 IMG_0055 Liljor 2014-07-17 IMG_0056 Lilja 2014-07-17 IMG_0057 Liljor 2014-07-17 IMG_0058 Liljor 2014-07-12 IMG_0001 Lilja 2014-07-12 IMG_0002 Lilja 2014-07-12 IMG_0003 Liljor 2014-07-12 IMG_0029 Lilja 2014-07-12 IMG_0030 Lilja 2014-07-12 IMG_0031 Lilja 2014-07-12 IMG_0032 Lilja 2014-07-12 IMG_0033 Lilja 2014-07-12 IMG_0034 Lilja 2014-07-12 IMG_0035 Lilja 2014-07-12 IMG_0036 Lilja 2014-07-12 IMG_0037 Lilja 2014-07-12 IMG_0038 Lilja 2014-07-12 IMG_0040 Lilja 2014-07-12 IMG_0041 Lilja 2014-07-12 IMG_0042 Liljor 2014-07-12 IMG_0043 Liljor 2014-07-09 IMG_0014 Liljor 2014-07-09 IMG_0015 Liljor 2014-07-09 IMG_0016 Liljor 2014-07-09 IMG_0017 Liljor 2014-07-09 IMG_0019 Liljor 2014-07-09 IMG_0020 Liljor 2014-07-09 IMG_0021 Liljor 2014-07-09 IMG_0022 Liljor 2014-07-09 IMG_0024 Liljor 2014-07-09 IMG_0025 Liljor 2014-07-09 IMG_0026 Liljor 2014-07-09 IMG_0027 Liljor 2014-07-09 IMG_0028 Liljor 2014-07-09 IMG_0029 Liljor 2014-07-06 IMG_0018 Liljor 2014-07-06 IMG_0020 Liljor 2014-07-06 IMG_0026 Liljor 2014-07-06 IMG_0029 Liljor 2014-07-06 IMG_0030 Liljor 2014-07-06 IMG_0032 Liljor 2014-07-04 IMG_0002 Liljor 2014-07-04 IMG_0005 Liljor 2014-07-04 IMG_0006 Liljor 2014-07-04 IMG_0007 Liljor 2014-07-04 IMG_0009 Liljor 2014-07-04 IMG_0010 Liljor 2014-07-04 IMG_0011 Liljor 2014-07-04 IMG_0012 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0001 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0002 IMG_0003 2013-08-02 IMG_0003 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0004 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0005 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0006 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0007 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0008 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0009 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0010 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0011 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0012 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0013 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0014 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0015 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0016 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0019 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0020 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0021 Lilja 'Citronella' 2013-08-02 IMG_0022 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0023 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0024 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0025 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0026 Lilja 'African Queen' 2013-08-02 IMG_0027 Stockros 2013-08-02 IMG_0028 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0032 Trumpetlilja 2013-08-02 IMG_0033 IMG_0028 2013-07-20 IMG_0028 Liljor 2013-07-20 IMG_0029 Liljor 2013-07-20 IMG_0030 Liljor 2013-07-20 IMG_0032 Liljor 2013-07-20 IMG_0033 Liljor 2013-07-20 IMG_0034 Liljor 2013-07-20 IMG_0035 Lilja 2013-07-20 IMG_0037 Liljor 2013-07-20 IMG_0070 Liljor 2013-07-20 IMG_0071 Liljor 2013-07-20 IMG_0072 Liljor 2013-07-20 IMG_0073 Liljor 2013-07-20 IMG_0074 Liljor 2013-07-20 IMG_0075 Liljor 2013-07-20 IMG_0077 Liljor 2013-07-20 IMG_0089 Lilja 2013-07-20 IMG_0090 Liljor 2013-07-17 IMG_0022 Liljor 2013-07-17 IMG_0023 Liljor 2013-07-17 IMG_0024 Liljor 2013-07-17 IMG_0025 Liljor 2013-07-17 IMG_0026 Liljor 2013-07-17 IMG_0027 Liljor 2013-07-17 IMG_0030 Liljor 2013-07-17 IMG_0031 Liljor 2013-07-17 IMG_0032 Liljor 2013-07-17 IMG_0033 Liljor 2013-07-17 IMG_0039 Liljor 2013-07-17 IMG_0040 Liljor 2013-07-17 IMG_0041 Liljor 2013-07-17 IMG_0042 Liljor 2013-07-17 IMG_0045 Liljor 2013-07-17 IMG_0046 Liljor 2013-07-17 IMG_0047 Liljor 2013-07-17 IMG_0071 Liljor 2013-07-14 IMG_0001 Liljor 2013-07-14 IMG_0002 Liljor 2013-07-14 IMG_0003 Liljor 2013-07-14 IMG_0004 Liljor 2013-07-14 IMG_0005 Liljor 2013-07-14 IMG_0006 Liljor 2013-07-14 IMG_0007 Liljor 2013-07-14 IMG_0008 Liljor 2013-07-14 IMG_0015 Liljor 2013-07-14 IMG_0017 Liljor 2013-07-14 IMG_0019 Liljor 2013-07-14 IMG_0018 Lilja 2013-07-14 IMG_0020 Lilja 2013-07-14 IMG_0021 Liljor 2013-07-14 IMG_0022 Liljor 2013-07-14 IMG_0023 Lilja 2013-07-14 IMG_0024 Lilja 2013-07-12 IMG_0001 Lilja 2013-07-12 IMG_0002 Lilja 2013-07-12 IMG_0003 Lilja 2013-07-12 IMG_0027 Liljor 2013-07-12 IMG_0029 Liljor 2013-07-12 IMG_0030 Liljor 2013-07-12 IMG_0031 Liljor 2013-07-12 IMG_0032 Lilja 2013-07-12 IMG_0033 Liljor 2013-07-12 IMG_0034 Lilja 2013-07-12 IMG_0046 Liljor 2013-07-12 IMG_0064 Lilja 2013-07-12 IMG_0066 Lilja 2013-07-12 IMG_0090 Liljor 2013-07-09 IMG_0004 Liljor 2013-07-09 IMG_0007 Liljor  
Lollypop  
2013-07-09 IMG_0012 Liljor  
Lollypop  
2013-07-09 IMG_0013 Liljor 2013-07-09 IMG_0015 Lilja 2013-07-09 IMG_0028 Liljor 2013-07-09 IMG_0063 Liljor 2013-07-09 IMG_0066 Liljor 2013-07-09 IMG_0085 Lilja 2013-07-07 IMG_0011 Lilja 2013-07-07 IMG_0013 Lilja 2013-07-07 IMG_0014 Liljor 2013-07-07 IMG_0017 Liljor 2013-07-07 IMG_0018 Liljor 2013-07-05 IMG_0031 Liljor 2013-07-05 IMG_0032 Liljor 2013-07-05 IMG_0033 IMG_0013 2012-08-07 IMG_0013 Lilja 2012-08-07 IMG_0017 Lilja 2012-08-07 IMG_0018 Lilja 2012-08-07 IMG_0019 Lilja 2012-08-07 IMG_0020 Lilja 2012-08-07 IMG_0021 Lilja 2012-08-07 IMG_0022 Liljor 2012-08-07 IMG_0026 Liljor 2012-08-07 IMG_0027 Liljor 2012-07-26 IMG_0039 Liljor 2012-07-26 IMG_0040 Liljor 2012-07-26 IMG_0043 Liljor 2012-07-26 IMG_0045 Liljor 2012-07-26 IMG_0048 Liljor 2012-07-26 IMG_0049 Liljor 2012-07-26 IMG_0050 Liljor 2012-07-26 IMG_0113 Liljor 2012-07-26 IMG_0115 Liljor 2012-07-26 IMG_0117 Liljor 2012-07-24 IMG_0015 Liljor 2012-07-24 IMG_0016 Liljor 2012-07-24 IMG_0017 Liljor 2012-07-24 IMG_0018 Liljor 2012-07-24 IMG_0019 Liljor 2012-07-24 IMG_0044 Liljor 2012-07-24 IMG_0021 Liljor 2012-07-24 IMG_0022 Liljor 2012-07-24 IMG_0045 Liljor 2012-07-24 IMG_0046 Liljor 2012-07-24 IMG_0047 Liljor 2012-07-24 IMG_0051 Liljor 2012-07-24 IMG_0052 Liljor 2012-07-24 IMG_0054 Liljor 2012-07-22 IMG_0026 Liljor 2012-07-22 IMG_0027 Liljor 2012-07-22 IMG_0028 Liljor 2012-07-22 IMG_0045 Liljor 2012-07-22 IMG_0046 Liljor 2012-07-22 IMG_0047 Liljor 2012-07-22 IMG_0049 Liljor 2012-07-22 IMG_0050 Liljor 2012-07-22 IMG_0051 Liljor 2012-07-22 IMG_0053 Liljor 2012-07-22 IMG_0054 Liljor 2012-07-22 IMG_0055 Liljor 2012-07-22 IMG_0080 Liljor 2012-07-22 IMG_0081 Liljor 2012-07-22 IMG_0082 Liljor 2012-07-22 IMG_0083 Liljor 2012-07-15 IMG_0009 Liljor 2012-07-15 IMG_0010 Liljor 2012-07-15 IMG_0012 Liljor 2012-07-15 IMG_0013 Liljor 2012-07-15 IMG_0014 Liljor 2012-07-15 IMG_0015 Liljor 2012-07-15 IMG_0016 Liljor 2012-07-15 IMG_0017 Liljor 2012-07-15 IMG_0018 Liljor 2012-07-15 IMG_0019 Liljor 2012-07-15 IMG_0021 Liljor 2012-07-15 IMG_0022 Liljor 2012-07-15 IMG_0023 Liljor 2012-07-15 IMG_0024 Liljor 2012-07-15 IMG_0025 Liljor 2012-07-15 IMG_0026 Liljor 2012-07-15 IMG_0027 Liljor 2012-07-15 IMG_0028 Liljor 2012-07-15 IMG_0029 Liljor 2012-07-15 IMG_0030 Liljor 2012-07-15 IMG_0031 Liljor 2012-07-15 IMG_0032 Liljor 2012-07-15 IMG_0042 Liljor 2012-07-15 IMG_0043 Liljor 2012-07-15 IMG_0044 Liljor 2012-07-15 IMG_0046 Liljor 2012-07-15 IMG_0047 Liljor 2012-07-15 IMG_0048 Liljor 2012-07-15 IMG_0049 Liljor 2012-07-15 IMG_0050 Liljor 2012-07-15 IMG_0051 Liljor 2012-07-15 IMG_0079 Liljor 2012-07-15 IMG_0080 Liljor 2012-07-13 IMG_0004 Liljor 2012-07-13 IMG_0005 Liljor 2012-07-13 IMG_0006 Liljor 2012-07-13 IMG_0007 Liljor 2012-07-13 IMG_0008 Liljor 2012-07-13 IMG_0012 Liljor 2012-07-13 IMG_0013 Liljor 2012-07-13 IMG_0014 Liljor 2012-07-13 IMG_0015 Liljor 2012-07-13 IMG_0016 Liljor 2012-07-13 IMG_0017 Liljor 2012-07-13 IMG_0018 Liljor 2012-07-13 IMG_0028 Liljor 2012-07-13 IMG_0030 Liljor 2012-07-13 IMG_0031 Liljor 2012-07-13 IMG_0035 Liljor 2012-07-13 IMG_0037 Liljor 2012-07-13 IMG_0038 Liljor 2012-07-13 IMG_0040 Liljor 2012-07-13 IMG_0041 Liljor 2012-07-13 IMG_0042 Liljor 2012-07-13 IMG_0043 Liljor 2012-07-13 IMG_0044 Liljor 2012-07-13 IMG_0046 Liljor 2012-07-13 IMG_0047 Liljor 2012-07-13 IMG_0048 Liljor 2012-07-13 IMG_0050 Liljor 2012-07-13 IMG_0051 Liljor 2012-07-13 IMG_0067 Liljor 2012-07-13 IMG_0068 Liljor 2012-07-13 IMG_0069 Liljor 2012-07-13 IMG_0071 Liljor 2012-07-13 IMG_0072 Liljor 2012-07-12 IMG_0004 Liljor 2012-07-12 IMG_0005 Liljor 2012-07-12 IMG_0006 Liljor 2012-07-12 IMG_0007 Liljor 2012-07-12 IMG_0008 Liljor 2012-07-12 IMG_0013 Liljor 2012-07-12 IMG_0014 Liljor 2012-07-12 IMG_0015 Liljor 2012-07-12 IMG_0016 Liljor 2012-07-12 IMG_0017 Liljor 2012-07-12 IMG_0019 Liljor 2012-07-12 IMG_0019 Liljor 2012-07-12 IMG_0021 Liljor 2012-07-12 IMG_0035 Liljor 2012-07-12 IMG_0037 Liljor 2012-07-12 IMG_0038 Liljor 2012-07-11 IMG_0004 Liljor 2012-07-11 IMG_0005 Liljor 2012-07-11 IMG_0006 Liljor 2012-07-11 IMG_0007 Liljor 2012-07-11 IMG_0009 Liljor 2012-07-11 IMG_0010 Liljor 2012-07-11 IMG_0012 Liljor 2012-07-11 IMG_0013 Liljor 2012-07-11 IMG_0014 Liljor 2012-07-11 IMG_0016 Liljor 2012-07-11 IMG_0017 Liljor 2012-07-11 IMG_0019 Liljor 2012-07-11 IMG_0021 Liljor 2012-07-11 IMG_0022 Liljor 2012-07-11 IMG_0031 Liljor 2012-07-11 IMG_0032 Liljor 2012-07-11 IMG_0033 Liljor 2012-07-10 IMG_0007 Liljor 2012-07-10 IMG_0009 Liljor 2012-07-10 IMG_0010 Liljor 2012-07-10 IMG_0016 Liljor 2012-07-10 IMG_0022 Liljor 2012-07-10 IMG_0025 Liljor 2012-07-09 IMG_0013 Lilja 'Lollypop'  
Lilja 'Lollypop'  
2012-07-07 IMG_0001 Lilja 'Lollypop'  
Lilja 'Lollypop'  
2012-07-03 IMG_0007 Lilja 'Lollypop'  
Lilja 'Lollypop'  
2012-07-03 IMG_0008 Lilja 'Lollypop'  
Lilja 'Lollypop'  
2012-07-03 IMG_0009 Lilja 'Lollypop'  
Liljor 'Lollypop'  
2012-07-03 IMG_0010 Liljor 2011-08-02 IMG_0012 Liljor 2011-08-02 IMG_0013 Liljor 2011-08-02 IMG_0014 Liljor 2011-08-02 IMG_0017 Liljor 2011-08-02 IMG_0024 Liljor 2011-07-31 IMG_0003 Liljor 2011-07-31 IMG_0005 Liljor 2011-07-31 IMG_0009 Liljor 2011-07-31 IMG_0010 Liljor 2011-07-31 IMG_0012 Liljor 2011-07-31 IMG_0013 Liljor 2011-07-31 IMG_0016 Liljor 2011-07-31 IMG_0017 Liljor 2011-07-31 IMG_0018 Liljor 2011-07-31 IMG_0019 Liljor 2011-07-31 IMG_0020 Liljor 2011-07-31 IMG_0022 Liljor 2011-07-31 IMG_0023 Liljor 2011-07-31 IMG_0024 Liljor 2011-07-31 IMG_0025 Liljor 2011-07-31 IMG_0027 Liljor 2011-07-31 IMG_0028 Liljor 2011-07-31 IMG_0030 Liljor 2011-07-31 IMG_0031 Liljor 2011-07-31 IMG_0032 Liljor 2011-07-31 IMG_0033 Liljor 2011-07-31 IMG_0034 Liljor 2011-07-31 IMG_0035 Liljor 2011-07-29 IMG_0004 Liljor 2011-07-29 IMG_0005 Tigerlilja 2011-07-29 IMG_0007 Tigerlilja 2011-07-29 IMG_0006 Lilja 'Luxor' 2011-07-25 IMG_0001 Lilja 'Luxor' 2011-07-25 IMG_0002 Lilja 'Luxor' 2011-07-25 IMG_0003 Tigerlilja 2011-07-25 IMG_0004 Lilja 'African Queen' 2011-07-25 IMG_0005 Lilja 'African Queen' 2011-07-25 IMG_0007 Liljor 'African Queen' 2011-07-25 IMG_0008 Lilja 'Luxor' 2011-07-25 IMG_0009 Liljor  
Ett par Liljor som just håller på att slå ut.  
2011-07-24 IMG_0001 Lilja 'African Queen'  
Om jag slår upp den i min blomlista, tror jag att den heter African Queen. Men den är riktigt stor, det hade jag inte väntat mej.  
2011-07-24 IMG_0002 Lilja  
Det här är också en Trumpetlilja, men jag hittar inte vad den kan heta.  
2011-07-24 IMG_0003 Lilja 2011-07-24 IMG_0004 Trumpetlilja 2011-07-24 IMG_0006 Liljor 2011-07-24 IMG_0007 Trumpet-lilja 2011-07-24 IMG_0025 Trumpetlilja African Queen 2011-07-24 IMG_0026 Trumpetlilja African Queen 2011-07-24 IMG_0030 Trumpetlilja African Queen 2011-07-24 IMG_0031 Trumpetlilja African Queen 2011-07-24 IMG_0032 Trumpetlilja African Queen 2011-07-24 IMG_0033 Trumpetlilja 2011-07-24 IMG_0035 Trumpetlilja. 2011-07-24 IMG_0036 Lilja 2011-07-17 IMG_0151 Lilja 2011-07-17 IMG_0153 Tangoliljor 2011-07-17 IMG_0154 Lilja 2011-07-17 IMG_0155 Tangoliljor 2011-07-17 IMG_0156 Lilja 2011-07-17 IMG_0157 Lilja 'Red Country' 2011-07-17 IMG_0158 Lilja 'Lollypop' 2011-07-17 IMG_0159 Gul Lilja 2011-07-17 IMG_0160 Liljor 2011-07-17 IMG_0161 Liljor 2011-07-17 IMG_0163 Tangolilja 2011-07-17 IMG_0164 Lilja 2011-07-17 IMG_0165 Liljor 2011-07-17 IMG_0166 Lilja 2011-07-17 IMG_0167 Liljor 2011-07-17 IMG_0168 Liljor 2011-07-17 IMG_0169 Lilja 2011-07-17 IMG_0170 Lilja 2011-07-17 IMG_0171 Lilja 2011-07-17 IMG_0172 Lilja 2011-07-17 IMG_0173 Lilja 2011-07-17 IMG_0174 Liljor 2011-07-17 IMG_0175 Lilja 2011-07-17 IMG_0176 Lilja 2011-07-17 IMG_0177 Liljor 'Barcelona' 2011-07-16 IMG_0048 Liljor 2011-07-16 IMG_0049 Liljor 2011-07-16 IMG_0050 Liljor 2011-07-16 IMG_0051 Liljor 2011-07-16 IMG_0055 Liljor 2011-07-16 IMG_0056 Liljor 2011-07-16 IMG_0058 Liljor 2011-07-16 IMG_0061 Liljor 2011-07-16 IMG_0062 Liljor 2011-07-16 IMG_0063 Liljor 2011-07-16 IMG_0064 Liljor 2011-07-16 IMG_0065 Liljor 2011-07-16 IMG_0066 Liljor 2011-07-16 IMG_0067 Liljor 2011-07-16 IMG_0068 Liljor 2011-07-16 IMG_0069 Liljor 2011-07-16 IMG_0070 Liljor 2011-07-16 IMG_0071 Liljor 2011-07-16 IMG_0072 Liljor 2011-07-16 IMG_0073 Liljor 2011-07-16 IMG_0076 Liljor 2011-07-16 IMG_0077 Liljor 2011-07-16 IMG_0078 Liljor 2011-07-16 IMG_0079 Liljor 2011-07-16 IMG_0080 Liljor 2011-07-16 IMG_0081 Liljor 2011-07-16 IMG_0082 Liljor 2011-07-16 IMG_0084 Liljor 'Lollypop' 2011-07-16 IMG_0086 Liljor 2011-07-16 IMG_0087 Liljor 2011-07-16 IMG_0088 Liljor 2011-07-16 IMG_0089 Liljor 'Red Country' 2011-07-16 IMG_0090 Liljor 2011-07-16 IMG_0091 Liljor 2011-07-13 IMG_0012 Liljor 2011-07-13 IMG_0013 Liljor 2011-07-13 IMG_0015 Liljor 2011-07-13 IMG_0016 Liljor 2011-07-13 IMG_0017 Liljor 2011-07-13 IMG_0018 Liljor 2011-07-13 IMG_0019 Liljor 2011-07-13 IMG_0025 Liljor 2011-07-13 IMG_0026 Liljor 2011-07-13 IMG_0027 Liljor 2011-07-13 IMG_0029 Liljor 2011-07-13 IMG_0030 Liljor 2011-07-13 IMG_0031 Liljor 2011-07-13 IMG_0032 Liljor 2011-07-13 IMG_0034 Liljor 2011-07-13 IMG_0035 Liljor 2011-07-13 IMG_0037 Liljor 2011-07-13 IMG_0038 Liljor 2011-07-13 IMG_0039 Liljor 2011-07-13 IMG_0121 Liljor 2011-07-13 IMG_0122

Thu, 16 Jul 2015 17:56:59 +0200
Stockros

Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0014 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0015 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0016 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0017 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0018 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0019 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0020 Stockros 
 
2015-07-15 IMG_0021 Stockros 
 
2014-07-26 IMG_0025 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0025 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0026 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0027 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0028 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0029 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0030 Stockros 
 
2014-07-24 IMG_0031 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0035 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0036 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0037 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0038 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0040 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0041 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0042 Stockros 
 
2014-07-22 IMG_0044 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0001 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0003 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0004 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0005 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0006 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0007 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0008 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0010 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0011 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0024 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0025 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0026 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0032 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0033 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0034 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0044 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0045 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0059 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0060 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0061 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0062 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0064 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0065 Stockros 
 
2014-07-17 IMG_0066 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0067 Stockrosor 
 
2014-07-17 IMG_0068 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0005 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0006 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0008 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0010 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0012 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0013 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0015 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0016 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0017 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0018 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0019 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0020 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0021 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0022 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0023 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0024 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0024 Stockros 
 
2014-07-12 IMG_0025 Stockros 
 
2014-07-09 IMG_0003 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0004 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0005 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0006 Stockros 
 
2014-07-09 IMG_0007 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0008 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0009 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0010 Stockrosor 
 
2014-07-09 IMG_0011 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0033 Stockros 
Alcea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0036 Alcea Ficifolia 
Flerårig Stockros 
2014-07-06 IMG_0037 Flerårig Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0038 Stockros 
Alcea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0039 Stockros 
Alcea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0040 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2014-07-06 IMG_0041 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0012 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0013 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0014 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0015 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0017 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0016 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0018 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0019 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0020 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0021 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0022 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0023 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0024 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0025 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0026 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0038 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0039 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0040 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0041 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0042 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0043 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0044 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0058 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0060 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0059 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0061 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0062 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0063 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0064 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0065 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0067 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0079 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0080 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0081 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0082 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0083 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0095 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0096 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0097 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0100 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0101 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0102 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0103 Stockros + Riddarsporre 
 
2013-07-20 IMG_0104 Stockros 
 
2013-07-20 IMG_0105 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0017 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0018 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0020 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0049 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0050 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0051 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0052 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0053 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0054 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0055 Gulros 
 
2013-07-17 IMG_0056 Gulros 
 
2013-07-17 IMG_0057 Gulros 
 
2013-07-17 IMG_0058 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0061 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0062 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0063 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0064 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0065 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0066 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0074 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0075 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0076 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0077 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0078 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0079 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0080 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0081 Stockros 
 
2013-07-17 IMG_0082 Stockros 
Aclea Rosea Ficifolia 
2013-07-16 IMG_0022 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0023 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0024 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0025 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0026 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0027 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0028 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0029 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0030 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0041 Stockrows 
 
2013-07-16 IMG_0042 Gulros 
 
2013-07-16 IMG_0043 Gulros 
 
2013-07-16 IMG_0044 Gulros 
 
2013-07-16 IMG_0052 Gulros 
 
2013-07-16 IMG_0053 Stockros 
 
2013-07-16 IMG_0054 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0009 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0011 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0011 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0012 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0013 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-14 IMG_0013 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-14 IMG_0025 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-14 IMG_0026 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-14 IMG_0027 IMG_0028 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-14 IMG_0028 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0007 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0008 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0009 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-12 IMG_0010 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-12 IMG_0011 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-12 IMG_0039 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0041 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0042 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0052 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0053 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0054 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0055 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0057 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0058 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0059 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0074 Gulros 
Alcea Rugosa 
2013-07-12 IMG_0075 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0078 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0077 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0079 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-12 IMG_0080 Stockros 
 
2013-07-12 IMG_0081 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-09 IMG_0001 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-09 IMG_0067 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-09 IMG_0068 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-09 IMG_0069 Stockros 
Alcea Rosea Ficifolia 
2013-07-09 IMG_0070

Thu, 16 Jul 2015 11:17:00 +0200